Matka pellolta päälle

Saagan polku on ollut täynnä sattumia ja johdatusta. Tässä polku, joka on avautunut askel askeleelta kymmenen vuoden aikana.

Vaatteen suunnitelma syntyy usein tarpeesta, jotain mallistosta vielä puuttuu! Suunnittelu, kaavoitus ja protot teemme Tammisaaressa. Yhden vaatteen syntymiseen voi mennä pitkä aika. Hilda-takkia teimme kaksi vuotta. Jokainen vaate on käytössä kokeiltu ja arjessa testattu. Me haluamme olla varmoja, että jokainen yksityiskohta on toimiva, kaunis ja kestää käytössä.

Saagan pellavakankaat kudotaan Valko-Venäjällä, josta ne kulkevat Viroon.

Me ostamme ainoastaan valkoista ja pellavanväristä pellavaa. Kankaan kanssa olemme tehneet töitä jo vuosia, jotta löytäisimme meille parhaan, kestävän ja tarkoituksessa toimivan pellavan.

Kaikki kankaat pestään ja värjätään. Värimaailmaa on rakennettu vuosien varrella, joskus värjäämöön on lähetetty lankarulla, joskus vesivärimaalaus. Meillä on todella taitava värjäri! Siitä kiitos!

Koska kangas pestään ja käsitellään, Saagan vaatteet pitävät värinsä ja säilyttävät muotonsa. Myös valkoinen kangas pestään ennen ompelua.

Vaate ei enää kutistu, malli ei muutu ja värit, myös musta, kestävät pesua ja kulutusta. Siinä me olemme aina olleet tarkkoja, me emme halua tehdä kertakäyttövaatteita. Me haluamme tehdä lempivaatteita, jotka kestävät aikaa ja arjessa.

Värjäämö ja yhteistyöompelimo löytyvät Virosta. Olemme tehneet töitä yhdessä jo vuosia, ja meistä on tullut hyviä ystäviä pienen ompelimon naisten kanssa. Me tiedämme kuka kankaan värjää, kuka sen leikkaa ja kuka ompelee. Yhteistyö on helppo ja siinä on suuri luottamus. Olen siitä kiitollinen.

Jokainen maalaus, jokainen yksityiskohta ja applikoinnit tehdään kaikki Tammisaaressa. Meillä on ompelimo ja studio vanhassa keltaisessa hirsitalossa, jossa voimme viettää kahvihetken takapihan puutarhassa.

Jokainen yksittäinen tilaustyö suunnitellaan, kaavoitetaan ja ommellaan Tammisaaressa.

Kuljetuksen meillä hoitaa Posti.

Rakkaudella, Noora

Pellolta päälle